4. sep. 2008

Åh, nej. Nu gjorde jeg det igen.


Det vil sige, ikke helt det samme, men næsten.
Jeg har det ikke så godt i dag.
Det er sommetider sket, at jeg har forstyrret et pindsvin i dets vinterhi, når jeg har rumsteret med kompostbunken for tidligt på foråret. I går ville jeg flytte en bunke, og mens jeg gjorde det, tænkte jeg på at nu kunne der ikke ske noget, ingen pindsvin var i hi nu. Jeg var helt rolig. Bedst som jeg var kommet godt ned i bunken, begyndte et skrigeri dernedefra. Jeg nåede at se en lille nøgen pindsvineunge, inden jeg dækkede til igen. Jeg håber bare at dens mor kommer og tager sig af den.
Samtidig ved jeg jo godt, at det er helt forkert med en nyfødt unge nu. Den har ikke store chancer for overleve vinteren. Er det en trøst? Nej, egentlig ikke.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Åh, det har jeg også prøvet. Dog ikke i de senere år. Jeg har en grenbunke, som jeg blot lægger grene oveni, der er for tykke til kompostkværnen. Jeg har indtryk af, at den bunke er den foretrukne blandt pindsvin. Om nogle år må jeg nok rydde op i den, og lave en ny. Uh-ha!

Vild med have sagde ...

Vi har også adskillige grenbunker i haven, og det er muligt at pindsvinene bor der. Men de kan altså også godt lide kompostbunker med tørt plantemateriale som de kan pakke tæt rundt om sig.
Den oplevelse jeg havde forleden betyder jo, at det eneste tidspunkt på året hvor man roligt kan vende kompost eller nedlægge grenbunker er den korte tid fra pindsvinet vågner af hiet til det begynder at bygge rede.
Merete.