7. apr. 2009

Langtidsholdbare æbler. Mutzu.


Fantastiske æbler som stadig holder sig, omend de ikke er lige så sprøde og saftige som i december/januar/februar.
Hvis de holder en lille smule længere vil jeg lave en lækker rabarber-æbletærte som i visitsen.dk.

I dag blev det til
Æblemuffins med kardemomme og kokos.
3/4 dl neutral olie, 1/2 dl yoghurt naturel, 140 g sukker, 75 g brun farin, 50 g finthakkede mandler, 3/4 dl kokos, 140 g mel (halvt hvede, halvt spelt), frøene fra 6 kardemommekapsler, ristede og stødte, 1 tsk kanel, lidt fint salt, 2 tsk bagepulver, 4 æg, 400 g æbler, renset vægt, skåret i små stykker.
Ingredienserne røres sammen i den nævnte rækkefølge og dejen hældes i smurte muffinforme. Stilles i kold ovn og bages i 15-25 min, alt efter formenes størrelse.

Ingen kommentarer: