4. aug. 2009

På aftentur med saksen.


Eller Det store orange Dræberi. Jeg vil advare om at nu kommer der noget ulækkert. Hvis man er sart skal man ikke læse videre. Men bare rolig jeg bringer ikke billeder.
Standardudstyret på aftentur, morgentur eller når som helst man går i haven er en saks til at klippe snegle over med. Vi har hørt andre tale om problemer med dræbersnegle og tænkt, tsk, tsk er det nu så slemt. Nu har vi dem så selv. Der er mange og de er overalt. Men - jeg har endnu ikke konstateret skader på grønsagerne. De virker egentlig mest interesserede i levende og dødt græs. Alligevel må de dø. Rent forebyggende.
Jeg går altså runder flere gange om dagen og klipper snegle over. Jeg er faktisk også begyndt at klippe de hvide og de sorte. Jeg synes at der er for mange. Jeg kan altså ikke lide at se en kæmpestor sort snegl på vej hen over græsset med kurs mod mine grønsager. Jeg kan heller ikke lide at se en stor hvid snegl lægge sig godt til rette op ad en lille melonplante. Muligvis forrykker jeg en balance, muligvis tager jeg fødegrundlaget fra nogen. Men så må “nogen” se at komme ud af busken og begynde at tage for sig af retterne.


Vinbjergsneglene må derimod gerne være her og formere sig lige så meget de vil. Eneste ulempe er at man skal passe på hvor man træder.

Ingen kommentarer: