9. sep. 2009

Gulbeder. Burpees golden. Mere gult.


De bliver meget store, lyst orange udenpå og smukt gule indeni.
I Impectas katalog står der:
“Gammel smagsrig sort. Runde velformede gulkødede rødder. Anvendes som almindelige rødbeder. Passer endda godt i salat da de ikke farver.”
Det er rigtig at de ikke smitter af på hænder og skærebræt. Det gør heller ikke så meget at man sprøjter på væggen når man river dem. Til gengæld ilter de ligesom æbler. Det går ikke lige så hurtigt, men man skal ikke tage revne gulbeder med i madkassen. Det bliver til noget brunligt smask.
Jeg har kogt en enkelt bede, skåret den i grove stykker og marineret med olie, eddike, honning, sennep, finthakket rødløg og kapers. Det kan anbefales. Det er som solskin på tallerkenen.
Inspiration: Louisa Lorang. Vild med vegetar


Ps. Gulbederne er også flotte til en vitamindrik fra saftcentrifugen.

Ingen kommentarer: