29. maj 2010

Syren.Hvor mange mon ved at man kan lave syrenblomstsaft? Jeg vidste det ikke, før jeg for nylig stødte på en opskrift. Egentlig synes jeg at det lyder lidt giftigt men det vrimler med, især svenske opskrifter, så det må jo være godt nok. Om jeg har lyst til at prøve, er en anden sag. Jeg vakler noget. Duften er skøn, men til at drikke?Ps. Er der nogen som ved hvordan man får syrener til at holde i vasen?

Syringa.

Can’t decide whether I want to make juice of this beautiful flower.
Ps. Does anybody know how to make syringa last in the vase?

4 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Hilsen fra en anden syrenelsker. Do skal give stilkene en ordentlig én med en hammer, så det nederste er nærmest knust...jeg har en buket inde på 5. dag nu.
Har i årenes løb fabrikeret mange lagkager med syren på glasuren...yndigt og velsmagende, men saft??? Jeg har prøvet violsnaps og violsirup - ingen af delene smager af ret meget, så jeg tror ikke, det bliver mig med syrensaft!

Lisbeth sagde ...

Søde enkle billeder du viser, syren minder om eksamenstid og sommeraftner. Jeg tror jeg nøjes med at nyde duften og synet og holder mig fra saften selvom det lyder interessant!
Et råd vedr. syrener i vase er at vandet du sætter dem i skal være så varmt som det kan blive fra vandhanen - på sammen måde kan du også få bl.a. solsikker til at holde.

Hyacinth Bucket sagde ...

Jeg elsker syrener, de minder mig om min barndom og min mormor.
Syrensaft har jeg aldrig hørt om,det lyder lidt for parfymeret.
Der findes mange gamle råd om syreners holdbarhed i vase.
Eddike eller klorin i vandet.
Ja tilogmed sukker i vandet...:-)

Jeg har lige smidt et par buketter ud af syrner og æblegræner ud.
De stod også i en 4-5 dage kun med et grovt skråsnit i stilkene.

Hej fra Lisbeth

Vild med have sagde ...

Tak for jeres gode råd. Nu kan jeg også have skønne buketter af syren i stuen. Det bliver nok heller ikke mig i år med syrensaft, skal lige vænne mig til tanken, tror jeg.