4. jun. 2010

Syrensaft. Alligevel.



Nå, men så gjorde jeg det alligevel. Lavede saft af syrenblomster.
Det blev med den koldrørte version af hyldeblomstopskriften. Det første jeg lagde mærke til var at blomsterne holdt op med at dufte så snart jeg hældte vand på. Dernæst smeltede sukkeret hurtigt efter et par omrøringer. Jeg lod det stå et par dage før jeg siede det.



Speciel smag. Sødt, men også mildt blomsteragtigt. Ikke som syrener dufter, ikke som noget jeg har smagt før. Egentlig dejligt forfriskende og anderledes, men nok ikke noget som vi (jeg) bliver storforbruger af.



Syringa. Anyway.

Juice of syringa. Very special and interesting taste.

2 kommentarer:

Christian sagde ...

Det har helt sikkert en speciel smag. Ikke en grim smag, men der er nok en grund til at det er hyldeblomstsaft der har vundet inpas i vores verdensdel :)

Vild med have sagde ...

Ja, en speciel smag, men ikke kraftig. Mild, parfumeret og først og fremmest er det sødt. Jeg har ikke lavet det siden dengang for jeg bryder mig egentlig ikke så meget om søde drikke. Men hyldeblomstsaft lavet jeg en gang hvert år. Det er noget særligt og sommerligt.