16. okt. 2010

Have året rundt.De sidste par dage har jeg været beskæftiget med at sætte hvidløg.
Estisk Rød, DR Friland, Inchelium Red, Susan Delafield, Germidour, Messidor, Sprint, Vigor, California White, Terador, Red Toch + en del forskellige yngleløg.Eftersom der er så mange forskellige, har jeg “kun” sat en meter af hver. Undervejs fik jeg den tanke at det var skørt at bruge så meget plads på hvidløg, men jeg kom hurtigt frem til at det er det slet ikke, for vi bruger dem også som sommergrønsager.Derudover har jeg sat tre forskellige slags vinterstikløg, skalotteløg, sået ærter og salat, udplantet små bladselleri i håb om at det kan overvintre. Det er have året rundt.

Kitchen garden all year round.

I have put garlic and onions. I have sown peas and lettuce, hope they will survive.

6 kommentarer:

Lea sagde ...

Jeg viste ikke at hvidløg skal sættes nu, hvad så men den jeg har sat og som ikke er blevet særlige store, skal jeg lade dem stå til foråret?

Vild med have sagde ...

Det er vist almindeligt vedtaget i Danmark at hvidløg dem sætter man om efteråret. Løgene standser væksten når det bliver varmt, derfor har forårssatte løg ikke ret lang tid til at udvikle sig i. Jeg har dog også læst om folk (ikke i DK) som eksperimenterer med at sætte om foråret og høste om efteråret.
Hvis du har sat dine i foråret kan du jo høste inden vinteren. Jeg ved ikke hvad der vil ske hvis du lader dem stå vinteren over. Eksperten på hvidløgsområdet finder du
her

Lea sagde ...

Tak for dit svar.

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Sået ærter? Altså grønne ærter? Det vidste jeg ikke, at man kunne så nu. Ligger frøet så og hviler vinteren over?

Vild med have sagde ...

Altså, det er et eksperiment. Jeg har købt frøene hos Mr. fothergill's. De skulle være meget hårdføre og de kan sås om efteråret. Nu er det jo ikke England det her, men jeg vil alligevel forsøge. Jeg har to hold, et som lige er tittet op af jorden og et som jeg såede forleden dag.

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Spændende. Glæder mig til at høre, hvordan det gik, når vi når frem til næste sommer.