18. nov. 2010

Dyrk dine egne popkorn.Mine popmajs hedder Minipop F1. Man kan også købe frø til popmajs som ikke er F1. Det vil jeg nok, bare for sjov, prøve til næste år. Jeg har ikke helt styr på om det er de samme sorter når man vil dyrke de små kolber til at spise som umodne. Det må jeg undersøge nærmere. Planterne kan stå ret tæt og kolberne skal sidde på indtil de er helt tørre. De kan tåle lidt frost så man kan vente med at høste til efter den første nattefrost.For at det nu ikke skal være bare succeshistorier, vil jeg lige vise mit første pop-forsøg. Kornene var simpelthen ikke tørre nok, og de poppede ikke. Jeg er for utålmodig.Bedre gik det i andet forsøg.
I sagens interesse vil jeg lige nævne at der stadig lå en del upoppede tilbage i gryden. Måske var jeg igen for utålmodig og tog gryden af for tidligt. Det er jo lidt af en balancegang. Gryden skal tages af når flest mulige majs er poppede men inden de brænder på.Opskrift: Man hælder lidt olie i en tykbundet gryde. Når det er rygende varmt, hælder man popkornene i, og skynder sig at lægge låg på. Snart vil majsen begynde at smælde hyggeligt mod grydelåget. Når der begynder at blive lidt længe mellem smældene, kan man ryste gryden lidt. Til sidst når der ikke er flere lyde, slukker man, drysser salt på og det er færdigt.Grow your own popcorn.

The corn has to bee absolutely dry if you want to pop them.

2 kommentarer:

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Sjovt. Faktisk vidste jeg slet ikke, at der skal en særlig sort majs til for at lave popcorn, men nu spiser vi heller ikke så mange af dem. Det må da lige være en ide for børnefamilier med have.

Vild med have sagde ...

Jeg har også tænkt på om man ikke bare kan bruge almindelige majs. Desværre har vi spist dem alle, så jeg kan ikke anstille noget forsøg.