5. jan. 2011

Vi tager hul på reserverne.



På side 123 i Claus Meyer og Andreas Harders bog, Eddike, fandt jeg en spændende opskrift på græskarsuppe.



Sådan ser det ud når jeg laver den.
Fra haven har jeg brugt: græskar, løg, hvidløg, korianderfrø, timian.



Suppen smager næsten endnu bedre når den er kold.

We start to use the reserves.

To make this soup I have used pumpkin, onion, garlic, seeds of coriander, thyme.

5 kommentarer:

Mettes Have sagde ...

De ser fantastiske ud de græskar. Hvad er det for en sort?

Vild med have sagde ...

Det er en italiensk sort som hedder Marina di Chioggia. Chioggia er Venedigs lillesøsterby og vi kender også navnet fra f.eks. rødbeder.

Mettes Have sagde ...

Du har mange spændende sorter kan jeg se på din blog. Er det egen avl eller gennem "frøsamlerne"?

Er du i øvrigt medlem af "Frøsamlerne"? Jeg kan ikke rigtig blive klog på om et medlemsskab kræver et "frønørd-niveau" og at man skal bidrage med særlige frø - eller om man som helt almindelig "Frø-novice" også kan være medlem??!!

Vild med have sagde ...

Jeg samler mange frø, men jeg køber endnu flere. I Brian Krause terminologi er jeg frøsamler, jeg tror aldrig jeg når til nørd-niveauet.
I foreningen Frøsamlerne er alle typer frøsamlere repræsenteret. Det er kun et mindretal som udbyder frø da der skal være tale om meget specielle sorter. Når vi mødes derimod medbringer man alt hvad man har og har lyst til at dele ud af.

Mettes Have sagde ...

Tak for info - det frister....