14. apr. 2011

En lille hapser fra hegnet


Asparges er tidlige, men humle er endnu tidligere.
Hvis man kikker rigtig godt efter mellem de visne blade er der faktisk mange humleskud.
Det er nyt for mig, jeg har ikke prøvet det før.


I dag blev de blancheret, så de stadig havde bid. Om en uges tid er der sikkert nye skud og de skal bestemt prøves på andre måder også.


A little thing from the hedge
Hop shoots are earlier than asparagus.

6 kommentarer:

Landliggeren sagde ...

Nu bliver jeg nysgerrig. Hvad smager de af? Har aldrig hørt om at spise humleskud, men det må da være det nye nordiske køkken, som slår i gennem og det lyder spændende.

Ha´en god aften
Birgitte

Vild med have sagde ...

Jeg har jo altså heller ikke prøvet det før, men læst om det flere gange. De smager grønt, friskt, let bittert, sprødt. Det kan anbefales. Lettest at finde hvis man ved fra året før hvor humlen vokser.

Orla sagde ...

Hej Merete

Lyder lækkert. Har desværre ikke humle. Det er altidt godt med afgrøder der kommer først på sæsonen.

Ina sagde ...

Det må jeg prøve! Jeg har humle i haven, så det er bare at gå i gang

Vild med have sagde ...

Orla, humle lever også forvildet i skove og andre steder, men det har vi jo ikke tid til at lede efter lige nu!

Lavendel sagde ...

Jeg må ud at se til hunlen, havde én i en anden have engang, og der frådsede vi i nye skud, uhm...og det er altså 20 år siden.Så noget nyt er det ikke.