5. feb. 2012

Stop madspild


Jeg opfatter det faktisk ikke som madspild hvis jeg smider hjemmeavlede frugter og grønsager på komposten. De indgår jo i kredsløbet påny. Alligevel er det lidt kedeligt at se hvor runkne og triste æblerne er blevet.


Jeg når vist ikke at spise dem alle, så i dag blev nogen af æblerne brugt i en krydderkage og andre blev smidt ud til fuglene.Stop food waste

The apples don’t look fresh anymore. But I can still use them for cake and feeding the birds.

5 kommentarer:

Selina Juul sagde ...

Enig, hvia man smider æblerne til fuglene (især i disse kolde tider!) eller på komposten, så bliver jo æblerne brugt.

Om sommeren, bør man huske at plukke sine æbler (ikke allesammen - da dyrene skal også have noget!). Vi lavede en kampagen om det i sommers - for at få folks øjnene op. Mange køber æbler i butikker, som kommer fra Chile eller New Zealand - mens de har deres egne æbler i haven, som de ikke plukker:

http://politiken.dk/tjek/tjekmad/produktion/ECE1359068/stop-madspild---gaa-paa-hoefligt-aeblerov/


Bedste hilsener,
Selinafra http://www.stopspildafmad.dk
din nye blog-læser :-)

Bente sagde ...

Jeg har ikke æbler i haven, der holder så længe. Men dem jeg køber nu er selvfølgelig danske, og i dag fandt jeg et par stykker, som var lidt stødte - og dem kunne jeg med glæde, se vores solsorte kastede sig over. Det håber jeg andre også tænker over, og deler ud til havens fugle.

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Ingen tvivl om at fuglene er blevet glade! Det næste tiltag i landliggerhaven er Bokashi kompostering. Desværre har jeg endnu ikke fundet en dansk forhandler og er ikke helt sikker på, at jeg kaster mig ud i at lave en selv, men på et eller andet tidspunkt må det jo blive muligt. Det giver nemlig rigtig god mening at kunne kompostere alle madrester, der ikke kan indgå i endnu et måltid.

Bente sagde ...

Bokashi havde jeg ikke hørt om før, så jeg måtte lige ind og google det. Ja det ser smart ud, men i frostvejr som nu, er det ikke muligt at dække jorden til mm. man kan holde den frostfri selvfølgelig. At smide kød ud virkede mærkeligt. Jeg komposterer alm. hvilket vil sige grønt, æggeskal, kaffeposer olign. dog ikke kartoffelskræl og citrusfrugter og slet ikke kød. Så hvis man kan smide det hele til kompost, er det da en klar forbedring! Det må vi have her til landet.

Vild med have sagde ...

Ja hov, bokashi kender jeg heller ikke. Har lige googlet det. Det ser meget spændende ud. Det går nu fint med at kompostere her med urtekompost-hjælpemidlet QR, omend det ikke går så hurtigt som beskrevet med bokashi. Kød og ost har vi aldrig brug for at kompostere. Enten spiser vi det ikke - eller også spiser vi det :-)