27. apr. 2012

Burpless tasty green F1, afhybridisering

Denne agurk var en virkelig aha-oplevelse sidste sommer. Den klarede sig superfint på friland og høsten var fuldt på højde med den fra drivhus, både hvad angår mængde og smag. Hvis der var hegn eller høje planter i nærheden, klatrede den, ellers løb den hen ad jorden. Selvom vi kom for sent og agurkerne var blevet meget tykke, var de stadig lækre, de skulle bare skrælles og kernerne tages ud. For sjov vil jeg eksperimentere lidt med nogen af kernerne. Jeg vil så dem, sørge for at holde afstand til de nyindkøbte F1‘ere og se hvad jeg får ud af det. Måske bliver planterne og frugterne så dårlige, at der ikke er grund til at gå videre. Måske kommer der noget acceptabelt ud af det som jeg kan arbejde videre med.

Burpless tasty green F1

This cucumber is perfect for an outdoor crop. I’ll try to dehybridize it.

4 kommentarer:

Anna/gourmetodling sagde ...

Dejligt med så tålig agurk. Jeg dyrkede små pariser agurk udendörs förrige sommer og det gik supergodt. I år skal jeg pröve med vores melonagurker :-)

Mettes Have sagde ...

Har noteret mig navnet - lyder som en agurk for alle os uden et kæmpe drivhus!

Anonym sagde ...

Ja! Lad os skabe flere sorter der trives på friland - det giver os større frihed i haverne.

Pøj-pøj med afhybridiseringen.

Vild med have sagde ...

Anna, melonagurk lyder nu også dejlig. Er den mon til friland?