Der er mad at hente i haven nærmest året rundt, men maj måned betegner med fremkomsten af asparges et slags vendepunkt. Nærmest en slags nytår. Fra nu af vil det vælte frem med alt muligt lækkert. Rabarber, radiser, gulerødder kartofler, salat og meget meget mere.
New Year in the kitchen garden
It’s allmost like Newyear when the asparagus comes.
Ja det er rart at kunne hente egne ting lige fra haven. Vi har kun rabarber/ purløg i haven og ellers plejer vi at have tomater og agurker i drivhuset. Det skal vi også ha´ i år. Ha` en god dag.
Her spiser vi kålskud, pibeløg og krydderurter som oregano og spansk kørvel. Asparges har vi endnu ikke set, men det kan jo ikke tage mange dage endnu.
Tidigt att skörda
-
Först ut av ätbart på friland är ramslöken. Den sprider sig så den har
tydligen hamnat på en bra plats.
Har sått lite dill och rädisor i kruka och de är g...
Maskar – bästa medhjälparna
-
Mycket mask = bra jord och goda odlingsförutsättningar, men vad gör de
egentligen och hur lockar man dem till sig och får dem att trivas?Jag
vårstädar i tr...
Det helt rigtige netværk for den halvdovne haveejer
-
Jeg har fået jord på hjernen. Eller rettere livet i jorden. Jeg studerer
nemlig ’the soil food web’. Jeg synes ikke, at jeg har set en god
oversættelse, me...
Vinterbroccoli og opbinding
-
Tomatplanterne på friland er ryddet og pælene fra tomatbedene har holdt
flyttedag over i bedet med rosenkål og bedet med vinterbroccoli, og alle de
høje kå...
Plænerobot og vilde blomster
-
Vi købte en plænerobot, men forbehold for, hvad den mon ville afstedkomme
af ulykker. Den skal naturligvis ikke forstyrre pindsvin om natten, men har
fået ...
Kål i kulden
-
Jeg har en del overvintrende kål i drivhus og friland – nogle som har været
dyrket i mange år, mens andre afprøves nu for første gang. Vinteren i år er
hår...
Gott Nytt År!
-
This post was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
KÖKSTRÄDGÅRDENDags för sista akten på år 2020Då är snart det här året till
sin änd...
3 kommentarer:
Ja det er rart at kunne hente egne ting lige fra haven.
Vi har kun rabarber/ purløg i haven og ellers plejer vi at have tomater og agurker i drivhuset. Det skal vi også ha´ i år.
Ha` en god dag.
Godt nytår og god appetit :-)
Her spiser vi kålskud, pibeløg og krydderurter som oregano og spansk kørvel. Asparges har vi endnu ikke set, men det kan jo ikke tage mange dage endnu.
Kålskud er dejlige. Vores er desværre frosset ihjel.
Send en kommentar