4. jul. 2012

Jordbær så langt øjet rækker

Skovjordbær er et super effektivt bunddække.
Lige nu kan man oven i købet spise løs af de lækreste solvarme bær. Når man plukker dem følger haserne ikke med, så hvis man hører til dem som synes at frugt og grønt skal skylles før det kan spises er skovjordbær nok ikke lige sagen.
Dette syltetøj kan virkelig anbefales. Det er sikkert lige så godt med almindelige jordbær.


De ser nu også flotte og dekorative ud i et glas.

Wild strawberries

I like them straight from the plant.

5 kommentarer:

Marianne sagde ...

Og så smager de af barndom. :9

Tra la la ..."ude i det store grønne jordbærbed" tra la la.

Bente sagde ...

Lige hjemkommet fra Sverige - hvor vi plukkede dem i skovkanten og satte dem på græsstrå. Mums det er hygge i høj potens.

Mettes Have sagde ...

Hej.....
Har vældig svært ved at finde det helt rigtige høsttidspunkt for hvidløg. Har du mon et godt tip???

Havehilsner fra Mette

Vild med have sagde ...

Hej Marianne. Ja, det er nemlig det de gør. Og her i dobbelt forstand, for planterne er aflæggere fra min mormor og morfars have.

Hej Bente. Har ikke selv prøvet det, men det lyder som en hyggelig ferieting.

Hej Mette.
Hej Mette. Vi er også altid i tvivl om det rigtige tidspunkt. Normalt graver vi et par stykker op først for at se hvordan de ser ud. Vi har taget dem alle op for 6 dage siden. Det er egentlig lidt tidligt, men med regnvejret virkede det, som det rigtige at gøre. Det var samme tidspunkt sidste år. Vores jord er tung lerjord. Hvis din også er det, er det nok tidspunktet nu.
Søren Holt fra Skrubtudsens Have skriver sådan:
“Når jeg beslutter mig for at høste hvidløg, så er det efter at have talt bladene. Bladene visner et ad gangen nedefra. Derfor er det kun de grønne blade, der kan lave de skæl der dækker hvidløgets fed. Ved at tælle de grønne blade kan jeg regne ud, hvor mange skæl der senere dækker feddene i det tørre hvidløg. Der skal mindst to blade til at dække feddene, da det øverste blad højest dækker halvdelen af feddene. Jeg høster, når der er 4-5 grønne blade tilbage. Da hvidløgene vokser meget i den sidste tid før høst, gælder det om at høste så sent som muligt, men inden for mange blade er visnet.”
Håber det hjælper lidt.

Mettes Have sagde ...

Super .... tusind tak for hjælpen - i morgen må jeg ud og tælle!