15. aug. 2012

Tomat, Costoluto Fiorentino



Frøsamlernes jubilæumsmøde i marts holdt
Åke Truedsson et meget inspirerende foredrag om tomater. På spørgsmålet om hvilken tomat han synes er mest velsmagende, svarede han, Costoluto Genovese. Costuluto betyder ribbet på italiensk og der findes mange forskellige costolutoer, parma, genovese, fiorentino, måske flere.
Jeg bestilte frø af fiorentino hos gourmetgarage.dk.
Den er jo så, eftersom jubilæumsmødet blev holdt i slutningen af marts og normalt sår jeg tomater i slutningen af februar, sået meget senere end mine andre tomater. Alligevel modner den tomater samtidig med de andre. Det kan måske lære mig ikke at have så travlt med at så tomater om foråret!
Der er to planter, én på friland og én i drivhus. Planten på friland har kun én stor tomat og nogle små som måske kan blive til noget senere. Frilandstomaten er moden samtidig med drivhustomaterne.
Forleden kom så dagen hvor vi smagte på flere forskellige tomater. Costoluto var ganske rigtig utrolig velsmagende.
Den blev kun overgået af Ananas Noire!



Tomato
Costoluto fiorentino is very delicious, only surpassed by Ananas Noire

Ingen kommentarer: