14. dec. 2012

Nero di Toscana






















Kål er genialt. Det er supersundt og så smager det himmelsk. Jeg kunne spise det hver dag.

Nero di Toscana

I love kale. I could eat it every day.


4 kommentarer:

Marianne Selvig sagde ...

Jeg havde også kål i år og nød alle sommerfuglene, som jeg ellers elsker. Men kål til spisebordet blev der ikke meget til rest af.
Har du et godt økologisk / bæredygtigt trick til at holde dem fri for kållarverne?

Vild med have sagde ...

Man kan lægge bionet over, men dels er det ikke særlig pænt, dels er det ret dyrt. Man kan bruge jordbærnet, det kan fås for 15-20 kr for et stort stykke. Man skal selvfølgelig sørge for nogle buer eller andet der holder nettet fri af kålen. Det hjælper ikke 100 %. Jeg har set sommerfuglene lige så fint klappe vingerne sammen og kravle igennem, men det hjælper meget.
Et andet tip er at sørge for en masse blomster som tiltrækker svirrefluer som så spiser larverne. Her er det noget sværere at vurdere effekten. Men blomster i en have er jo det som vi går meget op i i forvejen.

Marianne Selvig sagde ...

Ja net er meget lidet dekorative og de er snu, sommerfuglene. Jeg har hørt om noget økologisk til kål, som 'skræmmer dem væk' - undersøger lige sagen og vender tilbage.

Vild med have sagde ...

Det lyder interessant. Jeg venter spændt.