The month of May according to Karel Capek
27. maj 2012
Maj ifølge Karel Capek
Vi er nu nået til et emne, som ærlig talt ikke siger mig så meget. (Ikke noget som kan spises.) Men sjovt er det nu alligevel.
Stenhøjsdyrkning, som viser sig at være en ansporende og højtstående sport.
“Han (haveejeren selvfølgelig) må benytte sig af de dristigste øvelser; ben til siden, ned på hug, vend, fald ned, stå, spring, fald ud, fremad bøj, grib - for at kunne plante, skuffe, rode og luge mellem de malerisk anbragte, men ikke just fastsiddende sten i højen.”
Jeg har valgt at vise en tegning af en haveejer som har to ligesindede på besøg.
22. maj 2012
18. maj 2012
16. maj 2012
Persillebooster
Den bredbladede persille, Gigante d’Italia er på nippet til at gå i blomst. Jeg vil ikke tage frø for jeg har valgt at fortsætte med Gigante di Napoli indkøbt hos Gourmetgarage.dk.
Desuden skal bedet gerne ryddes for at give plads til de små kålplanter som står i kø.
Det er moderne at booste sig, så det vil jeg også.
Persillen, både blade og stængler kom en tur i saftpresseren sammen med selleri, gulerod og til sidst lidt appelsin for at mildne smagen.
Man kan også lave en varm udgave. Så hedder det persillesuppe.
Maduniverset kaldet det for en jernbombe.
Parsley booster
You can use parsley for juice or soup.
You can use parsley for juice or soup.
13. maj 2012
5. maj 2012
Nyt år i køkkenhaven
Der er mad at hente i haven nærmest året rundt, men maj måned betegner med fremkomsten af asparges et slags vendepunkt. Nærmest en slags nytår. Fra nu af vil det vælte frem med alt muligt lækkert. Rabarber, radiser, gulerødder kartofler, salat og meget meget mere.
New Year in the kitchen garden
It’s allmost like Newyear when the asparagus comes.1. maj 2012
Abonner på:
Opslag (Atom)