8. feb. 2013

Mere humor fra haveverdenen


Denne gang en svensk bog fra 1961.
Den handler om alt indenfor afbrænding af havebål, (undtagen slukning. Nået hertil bliver vi blot informeret om at det gøres på sædvanlig vis!) skrevet i et formfuldendt gammeldags filosofisk og humoristisk sprog og spækket med forfatterens sjove/skøre tegninger og oversætterens anmærkninger, holdt i samme stil.

Den handler om alt praktisk desangående som f.eks. det nyttige både hvad angår oprydning i haven og afbrænderens psykiske ligevægt, optændings-emner, -tidspunkter, -midler, farer osv.
Ved første gennemlæsning for adskillige år siden lo jeg højt hele vejen gennem bogen. Denne gang nøjedes jeg med at trække på smilebåndet. Måske manglede bare overraskelsesmomentet.
At brænde bål har faktisk altid været en af mine yndlingsbeskæftigelser om foråret.
I min kommune må der brændes haveaffald mellem 1. dec og 1. marts.
Tjek hellere kommunens hjemmeside, hvis du skulle få lyst til lidt afbrænding efter at have læst dette opbyggelige lille skrift.

Swedish humor about burning garbage in the garden


6 kommentarer:

Zep sagde ...

Lyder som en bog, jeg burde eje ;)

Hjerteligst

Annette Lund Andersen - Eventyr Haver sagde ...

Lyder som en bog der bør læses hvis man får sig et så godt grin ;)

Fru Friis sagde ...

Altså... nu får du igen sat gang i noget omkring bøger!! Hvor herligt at du har genfundet denne. Jeg husker titlen fra mine år i boghandel, men har aldrig læst den eller vist den nogen form for interesse (modsat hr. Capek). Men nu vil jeg da også kigge efter den her, når jeg kommer forbi genbrugshylderne. Tak for tippet og fortsæt endelig med din dejlige søgen efter skønne gamle havebøger :o)

Vild med have sagde ...

Umiddelbart, har jeg ikke flere sjove bøger på tapetet, men man kan jo aldrig vide hvad der dukker op.
Er lidt spændt på hvad du synes om denne her.

Flemming Pedersen sagde ...

Den bog bør enhver haveejer have inde for rækkevidde, især frøsamlere.
Især kapitel 4 er vigtigt. Noget om egenede tidspunkter for afbrænding af skrald, kviste, gamle sko, frøposer, halm, etc. i haver m.m.
Også kapitel 11 er vigtigt, noget om optænding ved hjælp af gamle frøkataloger.

Vild med have sagde ...

Indrømmet, det gav lige nogle gib i mig da det kom på tale at brænde gamle frøposer og kataloger. Det gør man bare ikke !