18. jun. 2013

Australian yellowleaf

En skøn salat som jeg har fra Frøsamlerne. Den har et løst hoved med store gul-grønne sprøde blade. Jeg begyndte at få rigtig glæde af den, da en veninde på besøg gjorde mig opmærksom på at det er en pluksalat. Da jeg begyndte at plukke, kvitterede den ved at vokse endnu hurtigere.

Ideen med dette bed har jeg fra en artikel i PØ 6/2012 om intensive grønsagsbede. Ideen går ud på at dyrke afgrøder som vokser meget hurtigt og når de høstes har man allerede plantet nye som så overtager pladsen. Her skulle det have været salat-rødbede-majs.
Men - for det første valgte jeg jo altså en pluksalat, som ikke høstes, men plukkes over længere tid og derfor ikke giver plads til nyt. Næste afgrøde, rødbeder plantede jeg planmæssigt ud, men de vokser uhyre langsomt. Derfor fremstår bedet nu som et rent salatbed med småbitte rødbeder og tredje trin, udplantning af majs blev aldrig sat i værk. De fandt plads et andet sted.


2 kommentarer:

Landliggeren sagde ...

Tjahh, det går jo ikke altid efter planen :-), men så kommer der noget andet til. Tomatplanterne står fint i min have nu. Heldigt med regnen, som også har gjort melonplanterne godt. Det var så hyggeligt at besøge jer. Det kunne jeg godt finde på igen ;-)

/Birgitte

Vild med have sagde ...

Godt at tomaterne har fået et hjem hvor man tager sig af dem. Vi synes også at det var hyggeligt.