6. dec. 2013

6. december. Sæson i Vild med have: Græskar

Nu er det sådan, at der er en smule forsinkelse på indlæggene her på bloggen, således at det jeg poster i dag, er det jeg hentede i haven i går.
Altså, i går var jeg slet ikke ude, men nøjedes med at inspicere græskarrene i trapperummet.
I løbet af sommeren ser det ikke rigtig ud af noget men når alle græskar bliver samlet i en bunke - så er der pludselig en anseelig mængde. Heldigvis kan de gemmes og sæsonen strækker sig helt til marts-april, hvis man sørger for at få dem tørret ordentligt.
De små græskar er mest anvendelige. De kan f.eks. halveres, bages i ovn og fyldes med alt muligt eller bare med sig selv. De store er straks lidt vanskeligere, for lige meget hvor meget man varierer, hvem kan så spise græskar hver aften i en uge? Til gengæld har de nogen meget store og fyldte kerner. De er ikke nøgenfrøede så der er lige et ekstra arbejde med at pille frøskallerne af. Det  er hyggeligt en vinteraften, når det rigtig suser derude at riste græskarfrø, pille skaller og spise løs.


Ingen kommentarer: