19. feb. 2014

Overvintrende kål

Overvintrende kål er det om kræver mest planlægning og plads. Optimalt skal de sås allerede midt på sommeren f.eks. efter en tidlig afgrøde, overvintre på friland og dermed optager de plads næsten et helt år. Jeg har ikke helt fulgt den opskrift, men sået sidst på sommeren og overvintret dem i små potter i drivhus. Det er hovedsalig spidskål men der er også et par sprouting-typer imellem. 

De seneste dages milde forårsagtige vejr har fået mig til at plante dem ud under bionet.
Der er inspiration at hente til hvordan man kan have friske grønsager fra egen have alle fire årstider i denne bog: Charles Dowding, How to Grow Winter Vegetables.



4 kommentarer:

Susanne sagde ...

Pudsigt at du skriver om kål, for jeg har de seneste dage overvejet, hvad jeg skal gøre med mine små kålplanter (grønkål og spidskål), som har overvintret i et af mine højbede.

Men efter dit indlæg, så tor jeg, at jeg vil flytte dem over i det bed, som skal indeholde kål i denne sæson.
Tak for et godt indlæg :-)

Vild med have sagde ...

Det er ret spændende. Kålens natur er jo at gå i blomst 2. år. Men jeg tror at det handler om at de ikke er for store og stadig i vækst.

Susanne sagde ...

Ja, nu du siger det, så er det spændende om de går i blomst i stedet. De små planter har haft kummerlige forhold i en lille bakke sommeren over og så tænkte jeg, at jeg kunne prøve at plante dem ud, da bedet blev tømt. Men jeg kan se, at de trods alt er vokset. Jeg krydser fingre for, at jeg får lidt glæde af dem.

Vild med have sagde ...

Hej Susanne, du må holde øje med dem og hvis de viser tendens til at gå i blomst, er det bare at spise dem. Det gjorde jeg med to kålplanter som ikke nåede at udvikle sig sidste sommer.