10. jun. 2014

Yndlings-krydderurten for tiden

Jeg hører til dem der gemmer frøposer


Vores almindelige purløg har runde blade og lilla blomster til forskel fra Kinesisk Purløg, som har flade blade og hvide blomster. For nogen år siden læste jeg hos Joy Larkcom, Oriental Vegetables, at der også fandtes en kinesisk purløg med runde blade. Jeg er sikker på at man ikke kan smage forskel, alligevel ville jeg gerne have sådan en spændende én med runde blade  og satte min japanske forbindelse i gang. Jeg fik to poser frø.

 
Jeg kalder dem japansk purløg

Da jeg ikke er i stand til at læse japansk må jeg holde mig til billederne og det ser ud til at den ene slags mest dyrkes for blomsterknopperne og den anden for bladenes skyld. Man fortalte mig at sådan noget som purløg med runde blade findes ikke. Efterfølgende her jeg tænkt at det måske er blomsterstænglerne der tænkes på, for de er jo runde.

Smager virkelig skønt i alle slags grøn salat
Alle frø blev sået  og der gik ikke lang tid før jeg opgav at holde styr på hvad der var hvad. Nu har jeg bare et bed med det dejligste purløg som jeg klipper af i en uendelighed i denne tid til salatskålen. Faktisk har jeg nærmest fået klippet dem ned. Der skal vand til før de kommer igen.
De skal nok komme igen så snart det begynder at regne


2 kommentarer:

Fru Friis sagde ...

Jamen vi bliver da også nødt til at se blomsterknopperne, så på et tidspunkt må du altså lade dem blomstre... :o)
Der findes også en brogetbladet variant af kinesisk purløg som har lilla blomster. Den er utrolig sød og fin og dufter meget kraftigt af hvidløg. Desværre er den ikke vinterhårdfør, så jeg skal lede efter den hvert år, og i år er det ikke lykkedes. Så kan man selvfølgelig undrer sig over hvorfor jeg ikke har taget frø af den... og det undrer jeg mig også over!! ;o)

Vild med have sagde ...

Det lyder interessant med en brogetbladet kinesisk purløg. Du har vel købt den som plante? Umiddelbart kan jeg ikke finde den som frø.
Mine japanske purløg vil helt sikkert begynde at blomstre senere på sommeren. Jeg plejer at tage frø selvom det slet ikke er nødvendigt. De overvintrer helt problemfrit.