28. jul. 2014

Pasta e fagioli, dog uden pasta

I denne vidunderlige varme og tørre sommer opfører haven sig anderledes den plejer.
Planterne når ikke nær deres normale højde og f.eks. bønner og ærter modner tidligere og hurtigere end normalt. Derfor tog jeg allerede i går hul på flageolet bønnerne.
Det er noget forholdsvist nyt i min have. Denne hedder simpelthen Grøn Flageolet, men der må findes andre sorter. Bønnerne er små og sart lysgrønne. Når de høstes inden de tørrer på planten er de en sand delikatesse enten kogte alene eller med hvad der ellers er i haven. Jeg tog tomater, løg, chili (umoden og mild), kartofler og basilikum.
Jeg kunne dog med fordel have ventet lidt endnu for de var lidt svære at bælge.
Bønnerne ses ikke så tydeligt i tallerkenen, men hvis man tog en enkelt og spiste alene havde den en skøn mild og cremet smag.

Dem skal jeg helt sikkert have flere af til næste år.


1 kommentar:

Brian sagde ...

Det ser rigtig lækkert ud :)