11. jan. 2015

Vårsalat, 'Verte de Cambrai'

Vårsalat er her i min have gået fra at være noget der bare er der, til en udsøgt delikatesse. Den fine nøddeagtige smag gør sig godt i alle blandinger af rå grønsager. I daglig tale kaldet salat.
Derudover er det en af de aller, aller nemmeste grønsager. Så den én gang og du har den. Den har sin naturlige sæson om vinteren, hvor der begynder at blive halvtomt i haven. Den skal sås sidst på sommeren, og hvis man kun har en lille have, kan man starte den under salat, bønner, ja hvad som helst, som man regner med at høste i løbet af efteråret. Og vupti har man stadig et grønt bed om vinteren.

Vårsalat har kun en ulempe. Der sidder meget jord mellem bladene og man skal være meget omhyggelig med rensningen. Det er ikke nok bare at skylle dem under vandhanen.
Jeg har to strategier i den forbindelse. Nogen gange tager jeg kun 3-4 rossetter ind ad gangen. Det gør renseriet overkommeligt. Andre gange tager jeg en stor portion og renser på én gang. Så er der nem salat til mange dage. Det er et spørgsmål om temperament hvilken metode man synes bedst om.

Ingen kommentarer: