22. maj 2015

Så er der "broccoli"

Strandkål er endnu en af de planter jeg har sået engang et eller andet sted i haven. En gang da haveplanen så helt anderledes ud. Strandkål er en staude og den selvsår også villigt så nu bestemmer den selv hvor den vil være.

Således er der to småplanter lige midt i jordbærbedet og denne kæmpe på kanten af et bed. Den hænger ud over havegangen, så man dårligt kan komme forbi. Man kan godt skræve over men hvis det har regnet er det bedst at gå udenom!
Jeg er holdt op med at forsøge mig med blegning af skuddene for det blev bare til myrereder i stedet. (Mon det er almindelige havemyrer de spiser på Noma, for så ku’ man...)
I dag fik jeg ideen til at bruge blomsterknopperne som broccoli.

Hvor er det nemt. Helt uden larver. Jeg så i hvert fald ikke  nogen.

4 kommentarer:

Erik P. Ernst sagde ...

I Thailand m.fl. spise blomsten/blomsterknopperne på de fleste Brassica, ikke kun broccoli. Herhjemme er fruens (hun er Thai) forårsfavorit blomsterne fra grønkål. Især på vores 3 år gamle grønkål, der hvert år siden 2013 har forsøgt at komme til at blomstre, men ved at blive ved med at tage de friske blomsterskud, så bliver den bare ved og ved. Det samme gør vi altid med broccoli. Med en mild vinter som i år, så har de fleste overlevet fra sidste år. I løbet af februar/marts begyndte de at sætte små blomsterskud, der igen er delikatesser til Thai, sålænge de tages små. Men strandkål har vi ikke prøvet endnu, de må vist føjes til listen.

Vild med have sagde ...

Vi spiser også skuddene på de fleste kålplanter, men efter at have høstet et antal gange, bliver skuddene mindre og mindre og jeg graver planterne op. Har aldrig tænkt på at de kunne give i flere år. Det må jeg prøve.

Kirstine sagde ...

Sikke en fin blog du har her. Underligt nok er jeg aldrig stødt på den før!

Og nu til spørgsmålet: Kan bladene på strandkål spises uden blegning eller bliver det simpelthen for hamper en omgang?

Vild med have sagde ...

Jeg har prøvet at tage en smagsprøve på rå ublegede blade af strandkål. Det var ikke nogen fornøjelse. Jeg tror ikke at det vil hjælpe ret meget på smagen at tilberede dem.
Eller også skal de være meget små og spæde.
Har du set at jeg også har et indlæg om bleged strandkål?