Hvor er det nemt. Helt uden larver. Jeg så i hvert fald ikke nogen. |
Att vänta på vårlökar och blomning
-
I grönsaksbäddar där sena grönsaker ska ner har jag satt ett gäng tulpaner
för plock. Nu börjar de kika upp!
Vi har klippt träden så det är ny flis i alla...
4 dage siden
4 kommentarer:
I Thailand m.fl. spise blomsten/blomsterknopperne på de fleste Brassica, ikke kun broccoli. Herhjemme er fruens (hun er Thai) forårsfavorit blomsterne fra grønkål. Især på vores 3 år gamle grønkål, der hvert år siden 2013 har forsøgt at komme til at blomstre, men ved at blive ved med at tage de friske blomsterskud, så bliver den bare ved og ved. Det samme gør vi altid med broccoli. Med en mild vinter som i år, så har de fleste overlevet fra sidste år. I løbet af februar/marts begyndte de at sætte små blomsterskud, der igen er delikatesser til Thai, sålænge de tages små. Men strandkål har vi ikke prøvet endnu, de må vist føjes til listen.
Vi spiser også skuddene på de fleste kålplanter, men efter at have høstet et antal gange, bliver skuddene mindre og mindre og jeg graver planterne op. Har aldrig tænkt på at de kunne give i flere år. Det må jeg prøve.
Sikke en fin blog du har her. Underligt nok er jeg aldrig stødt på den før!
Og nu til spørgsmålet: Kan bladene på strandkål spises uden blegning eller bliver det simpelthen for hamper en omgang?
Jeg har prøvet at tage en smagsprøve på rå ublegede blade af strandkål. Det var ikke nogen fornøjelse. Jeg tror ikke at det vil hjælpe ret meget på smagen at tilberede dem.
Eller også skal de være meget små og spæde.
Har du set at jeg også har et indlæg om bleged strandkål?
Send en kommentar