18. jun. 2015

Det går hurtigt med ærter

Det går hurtigt med ærter. Det første hold er allerede trukket op for at give plads til en ny afgrøde. De startede tilværelsen i potter i drivhuset hvor jeg klippede topskud et par gange inden de blev plantet ud. De ærter som sidder tilbage nu bliver tørret og brugt til at så til næste år.


De sidste blomster blev drysset over salaten.
Oskar, en meget nem ært som kan stå selv.
Winterkiefer er en tidlig sukkerært. Desværre var jeg på sommerferie, så jeg fik ikke oplevet dem som spæde. Sådan kan det gå. Hvis man vil være helt sikker på ikke at gå glip af noget, bliver man nødt til blive hjemme året rundt. Jeg har lige bælget og prøvesmagt ærterne. De er lidt grove men smager faktisk udmærket.
Prince Albert er snart plukkeklar.
Slikært, Golden Podded. Blå blomster og smukke gule bælge.
Mangfoldighed:
 Oskar, Markana, Winterkiefer, Prince Albert, Golden Podded.5 kommentarer:

Lone sagde ...

Ærter er helt uundværlige i haven. Jeg har sået ret sent i år men har nu nydt lækre ærteskud i flere uger. De færdige ærter venter vi lidt på endnu 💗

Anette Nielsen sagde ...

Elsker ærter, vores første hold står i blomst nu, planterne har aldrig været flottere end i år:-) har glædeligt spist af skuddene, en lille blomst er det også blevet til;-)

Janne sagde ...

Jeg er imponeret! Mine ærter er sået lidt sent, indrømmet, men de er ikke i nærheden af at være høstklar. Du kan jo nå at så et hold mere.

Hvornår sår du ærterne? I år skal jeg prøve at huske at så ærterne til efteråret. De kan faktisk overvintre / spire tidligt året efter. Men det er lige med at få det gjort det hele:-)

Vild med have sagde ...

Det ser faktisk ud til at ærterne godt kan lide det kolde forår. Vores er også meget større og flottere end de plejer - og helt uden sygdomme og misdannelser.

Vild med have sagde ...

jeg har prøvet mange gange men det er aldrig lykkedes mig at få ærter til at overvintre. Der er "nogen"som spiser dem i løbet af vinteren. Winterkiefer har jeg sået i potter i drivhus i begyndelsen af januar. Det er jo næsten også en overvintring. Det gælder om at finde nogen meget hårdføre sorter f.eks. Meteor og Winterkiefer og nogen meget tidlige f.eks. Oskar og Prince Albert.
Og nej, man kan ikke nå det hele, men må prioritere det som man synes er sjovest.