Set i lyset af det kolde forår, viste det sig som en god idé at så bønner i et par spande. Det er efter samme princip som kartofler i spand. Man høster én gang og så er planterne færdige. Så håber vi bare at bønnerne ude i haven snart kommer efter det.
Jeg hedder Merete. Sammen med min mand har jeg dyrket grønsager i vores landsbyhave i snart 45 år. Køkkenhaven har ændret karakter i tidens løb. I dag er vi nærmest selvforsynende med grønt til vores vegetar/veganerkøkken på ca 800 kvadratmeter.
Dyrkningsmæssigt er vi I årenes løb kommet frem til 4 g-ord som vi holder os fra:
Gå - Grave - Gøde -Gift.
I stedet bruger jeg kompost som haven selv producerer.
De smalle bede gør at jeg ikke behøver at træde i dem og dermed er gravearbejdet også unødvendigt.
Jeg lader så vidt muligt naturen gå sin gang eller jeg bruger bionet. Hvis der er angreb et sted er det som regel ikke den store ulykke.
Det er også derfor at dyrkningen styres af et fireårs-skifte, i rækkefølgen: Bælg- Rod- Blad - Kål. Løg har sit eget skifte på seks år.
Udstilling
-
Vi har udstilling på Humlebæk Bibliotek fra den lørdag den 23 februar til
torsdag den 7. marts og det er Vævepigerne og Humlebæk Pilelaug og ikke
Pileforen...
Nu er peberfrugt og chili ved at spire
-
Jeg har holdt en vinterpause med havearbejde, men er nu så småt i gang
igen. Jeg glæder mig over en mild vinter, hvor der er masser af grønt ude i
haven st...
An Apple a Day!
-
This post "An Apple a Day" was originally uploaded by Tyra Hallsenius
Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden -Le Jardin Potager
- La Huert...
Hur ser en bra såjord för plugg ut?
-
Nu är det slut på soffhänget!
Årets säsong drog igång med besked nu i helgen, med sådd av alla
capsicumsorter (paprika och chili), auberginer och kronärts...
2019 i haven
-
Der er mange havedrømme. En af dem var at lave nogle flere videoer fra
haven. Men med stigende aktivitet på min søsterside om bonsai, så …
2019 i haven L...
Er oprydning i haven virkelig så vigtig?
-
Køkkenhaven ser stadig frodig ud i september. Men jo mere vi høster, desto
mere åbent bliver der. Det betyder ukrudtet får gode betingelser.*Vejret
indbyd...
Ivan Chai, russisk te
-
Den færdige Ivan chai I Rusland fermenteres gederamsblade til en dejlig
velsmagende te. Det er en gammel tradition, og før kinesisk te blev til at
betale, ...
2 år siden
Bøger jeg læser
Bacher Tønnes. Dyrkning af Køkkenurter
Crawford, Martin. How to Grow Perennials.
Dalskov, A. Kolonihavernes køkkenhavebrug.
Dowding Charles. How to Grow Winter Vegetables.
Israelsson, Lena. Din orientalske køkkenhave.
Israelsson, Lena.Køkkenhaven. Den grønne arv.
Larkcom, Joy. Oriental Vegetables.
Marcussen, M. Helbredende urter.
Nizzoci, Arneo. Græskar. Historiske og moderne opskrifter fra det italienske køkken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar