21. mar. 2016

Gourmetgulerødder

Hvis man har mange frø kan det godt betale sig at smide dem med løs hånd rundt omkring.

Disse gulerødder blev sået i efteråret og har stået og småvokset hele vinteren.

Det er ‘Yellowstone’. Jeg synes ikke at farven helt passer, men det er nok lidt tidligt at udtale sig om.

De kan også bruges som bordpynt.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det var da et helt vidunderligt tip! Pga af alder og dårligt helbred er jeg efterhånden nødt til at slippe lidt let om ved både det ene og andet, så til efteråret skal jeg prøve at så Yellowstone. jeg havde dem for nogle år siden, og de smagte rigtig godt, så det skal da prøves ..... også vinterærter, som 'Helt hen i Haven' såede Nytårsdag, og som allerede spirer iflg bloggen. Tænk at få gulerødder og ærter rigtig tidligt på sæsonen! - måske ligefrem kalvefrikassé! Forresten er vårsalat (Mache på fransk) også taknemmelig i den forstand, at de kan plukkes hele vinteren, når det ikke fryser, og de skal have kulde for at spire, altså udenfor med dem og ikke så meget pjat.

Glædeligt forår og tak
Jytte
www.danishknitdesign.com

Vild med have sagde ...

Læg mærke til at de har mange små trævlerødder. Det er blevet tydeligere nu hvor de er blevet lidt større. Men det er også nogen frø jeg selv har avlet, så et eller andet er måske gået galt. Hvis du sår med købefrø vil de nok se mere rigtige ud. Der findes også gulerodssorter som er specielt kuldetålende.
Kender godt 'winterkefe', men har aldrig haft held med at føre den gennem vinteren. Her bliver den sået inde i januar. Den er stadig tidlig.