30. jun. 2016

Svært at se forskel

De ligner hinanden utrolig meget men det er to arter indenfor samme slægt.
Agretti, Salsola soda, er den største og også den vanskeligste at få til at spire. Den bliver omtalt som italiensk specialitet.
Okahijiki, Salsola komarovii, har et japansk navn som betyder landtang.
Begge arter vokser vildt i tørre, salte miljøer, men de kan også sagtens vokse i almindelig havejord.
Det er lykkedes mig at fremdrive et par planter af hver art. Jeg klipper lidt skud af og håber at der vil vokse nye frem. Eftersom der ikke er nok til en selvstændig ret lægger jeg dem ned i kartoffelgryden i de sidste par minutter af kogetiden.

De smager ikke af så meget men de har en dejligt sprød tekstur.6 kommentarer:

horta sagde ...

Jeg elsker agretti - er jeg så heldig at være i Italien om foråret er det fast tilbehør. Det er rigtigt, det smager ikke af så meget, men det smager let, grønt og sundt - lidt samme fornemmelse som hvis man spiser letdampede bønner eller spinat. De stiveste stile fjernes - dampes ganske kort, dryppes med den dyreste olivenolie man har råd til, og så en citronbåd på tallerkenen. Mmmmm jeg kan spise flere bundter!!

Tim Skovrup sagde ...

Dem syntes jeg ikke at have hørt om før ??? men, det lyder da interessant :)

Vild med have sagde ...

Hej Horta, det lyder meget meget lækkert på den måde, det vil jeg prøve. Jeg har ganske vist ikke adgang til rigtig dyr olivenolie, men jeg kan bruge den dyreste som findes i supermarkedet.

Vild med have sagde ...

Hej Tim. Man skal også i specialbutikker for at finde dem. Jeg har købt frøene hos Chiltern Seeds. Agretti har jeg også set hos Gourmetgarage.

Karna Maj sagde ...

Hvordan gik din dyrkning af Agretti resten af sæsonen. Jeg har fået foræret nogle frø. Jeg har sået et par frø i 4 potter lige nu og sat dem inde i varmen. Men nu har jeg læst, at de er svære at få til at spire. Hvordan er dine erfaringer med det?

Vild med have sagde ...

Jeg fik ikke så meget ud af dem. Kun en enkelt høst mere, men det var min egen skyld, da jeg havde sat dem under bionet (for varmens skyld) sammen med rosenkål. Her fik de ikke plads nok. De er meget svære at få til at spire. Selv nye frø har en spireprocent på ca 40. Og når de er spiret har de en tendens til at falde hen og visne. Men hvis man giver dem de rette forhold kan et par planter give en del.
Forleden såede jeg resten af frøene fra sidste år, men jeg tvivler på at der kommer noget ud af det.