15. okt. 2016

Sojabønner i forskellige stadier

Det er slet ikke tilsigtet. De tre slags sojabønner er som sædvanlig blevet sået samtidig, og de plejer også at modnes nogenlunde samtidig. I år var den grønne, ‘Tokyo Verte’ langt bagud, med det resultat at vi her midt i oktober stadig har friske bønner til dampning.

Lad mig lige opfriske hvordan man gør. Hvis man ikke har en damper, går det fint at give bælgene et par minutter i kogende vand. Vandet hældes fra og bønnerne anrettes på et fad, dryppes med citron og drysses med flagesalt. Man tager bælgene en ad gangen, putter den i munden, men hold stadig fast i den, klemmer med fingrene og bønnerne smutter ind i munden. Kombinationen af bønnernes nøddeagtige smag sammen med citron og et par korn salt er uforlignelig. Helt anderledes end edamame fra supermarkedet, som bare smager salt over det hele.
Det er heller ikke tilsigtet at vi har fået så mange tørrebønner. Vi var simpelthen ikke til stede da de skulle høstes friske. Heldigvis er der meget forskelligt man kan bruge dem til.

Ingen kommentarer: