29. nov. 2016

Winterkefe ser lovende ud

Disse er sået i slutningen af oktober.
Disse er sået 12. oktober. Måske er jeg ved at spore mig ind på hvornår det er det bedste så-tidspunkt. Der kan selvfølgelig ske meget i løbet af vinteren, men hvis det går godt har vi friske sukkerærter slut naj/begyndelsen af juni. Jeg vil for en sikkerheds skyld starte backup planter i drivhuset i januar.

27. nov. 2016

Miserable kinakål

De her kinakål blev sat i huj og hast lige inden vi tog på ferie. Derfor fik jeg heller ikke noteret hvilken sort det drejer sig om.
De har stået under bionet og alligevel er der nogen som har taget godt for sig af retterne.
Men efter en del sortering og skyllen blev et enkelt kålhoved forvandlet til en skål rimelig pæne blade. Og de smagte simpelthen så godt, så det var ulejligheden værd.

12. nov. 2016

Mikro mikro-grønt

Når man dyrker egne frø i haven får man nemt mange flere end man kan nå at så indenfor en overskuelig årrække. Så hvorfor ikke prøve at bruge dem i spirebakken. Her er det frø af glaskål som er blevet til små grønne blade til salatskålen.

11. nov. 2016

Dagens høst

Mine hænder har det ikke godt i kulden, så havearbejdet er indstillet til at være hurtige ekspeditioner ud for at hente proviant. Dagens høst er gulerødder, persillerødder, rødbeder, pastinak, jordskokker, diverse cikorier. Så skulle der vist også være til et par dage.

4. nov. 2016

Hvad sker der for 'Pan di Zucchero'

Cikorierne er langt fra udvoksede. Vi plejer at leve af dem i januar måned. Men allerede nu begynder de at have anløbne brune bladkanter og jeg må til  at høste. Kan det mon have noget at gøre med den varme september?

2. nov. 2016

På svampetur i haven

Jeg har en gang før fundet champignon i haven, men det var i drivhuset i en plantesæk fra Champost, så det tæller ikke rigtig.
Nu er der pludselig dukket et meget stort eksemplar op i græsplænen. Jeg gætter på at det er Have-Champignon.
Her hvor man kan ane de brune lameller, er det helt tydeligt at det er en champignon.
Jeg har holdt øje i et stykke tid og i dag var der dukket to mere op i nærheden.
Og to mere.
Jeg er glad for at spise svampe men det er kun for sjov at jeg holder øje med champignonerne i haven. Nu kan man læse allevegne, selv i Søndag, at de indeholder både phenylhydrazin og cadmium og man bør højst spise dem et par gange om året.
Når jeg læser sådan noget er det det samme som at man slet ikke skal spise dem.