27. jan. 2010

Græskar. Lady Godiva.



Kødet fra Lady Godiva kan godt spises, men det er ikke ligefrem nogen særlig nydelse. Nej, man skal dyrke Lady Godiva for de nøgne frøs skyld. De har ingen skal og kan spises direkte, efter lidt skylning og tørring. Jeg plejer at tørre frøene i ovnen, men jeg synes at de klasker sammen og ser lidt kedelige ud. Denne gang blev det til to eksperimenter.



1. eksperiment.
Blandet med en gang havregrød og smurt tyndt ud på bageplade og bagt til lækkert sprødt knækbrød.



2. eksperiment.
I The complete Book of Rawfood er der anvisning på at spire græskarfrø. 1 kop frø skulle i løbet af 1-2 døgn give 1,5 kop spirer. Op i spirekassen. Efter 2 døgn var der ingen spirer at se, men jeg tog dem alligevel for at de ikke skulle rådne. De blev skyllet og tørret lidt i et viskestykke. De var tykke og blanke og smagen var helt forrygende, som friske nødder.



Man kan måske indvende at der ikke er grund til at spire frø som ikke forøger deres volumen. Men- der sker noget med næringsstofferne under spiringen (Viktoras P. Kulvinskas: Sund med Spirer).
Desuden er der smagen.

Ingen kommentarer: