29. maj 2009

Rabarber i lange baner.

Jeg har fået forstærkning fra en venindes have for at kunne gennemføre en række rabarbereksperimenter. Jeg synes selv at det blev meget vellykket.

Rabarbersaft med ingefær


2 slags rabarbersyltetøj

Rabarbersyltetøj med vanille
2 dele rabarber i småstykker
1 del rørsukker
2 cm brugt vanillestang meget finthakket
bringes i kog og hviler natten over.
Næste dag koges det op og koges ind til passende konsistens inden det hældes på rengjorte glas.

Rabarber-banansyltetøj
250 g rabarber
125 g banan (renset vægt)
2 dl rørsukker
korn fra 5 grønne kardemommekapsler, 4 sorte peberkorn, 2 cm kanel.
Krydderierne stødes i en morter og alt varmes til kogepunktet i en gryde. Koger stille og roligt til frugten er let moset ud og konsistensen jævn.
Hældes på rengjorte glas.

Kage


Rabarbermandelkage.
75 g mandelsmør
0,5 dl yoghurt
210 g rørsukker
røres godt sammen. Tilsæt
1 dl hakkede mandler
140 g mel
en knivspids salt
2 tsk bagepulver
Tilsæt 4 æg, et ad gangen.
Rør grundigt. Tilsæt knapt 400 g rabarber i små stykker. Bages enten i muffinforme eller en springform. Bages ved 200 gr i ca 45 minutter. Her må man prøve sig frem, da bageovne er forskellige. Kagen skal bage ret længe da rabarberne safter temmelig meget.
Kagen blev serveret med en lille klat creme fraiche smagt til med rabarbersirup.

Ingen kommentarer: