14. sep. 2010

Kartoffelmosen laver sig selv.



De første delikatessekartofler jeg har gravet op er Bleu d’Auvergne.



De har ikke givet særlig stort udbytte. Det er den samlede høst I ser på billedet. Det kan skyldes at vores jord ikke er særlig kartoffelegnet eller vejret eller måske er det, det særlig lækre. At der ikke er så mange af dem. Der bliver til en gang mos og til ny lægning. I kartoffelbrochuren står der at de er “mehlig kochende”. Det er de bestemt. Når man hælder dem op i tallerkenen er mosen færdig. Man behøver blot at tilsætte lidt smør og/eller olivenolie.



The potatoes mash themselves.

These potatoes, Bleu d'Auvergne are very floury. Pour them into the plate and the mashed potatoes are ready.

1 kommentar:

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Det kunne være at vi skulle lægge dem til næste år. Selvom de vi lagde i foråret på nuværende tidspunkt også nærmest laver sig selv til kartoffelmos. Lerjord er ikke den bedste kartoffeljord.