13. apr. 2024

Det er forår. Alting klippes ned

Vender vi foråret på hovedet? Når det grønne endelig er vendt tilbage, så skal det straks slås ned. Det er allerede mange dage siden at støjen af naboernes motorklippere og havetraktorer markerede havesæsonens start. Sådan sender vi hilsen til forårssolen!

Hvor meget CO2 udleder dine haveredskaber egentlig? 

Bliver det til 30.000 til 40.000 tons om året bare i Danmark? Og hvordan opgøres støjplagen?

Hos os er leen kommet tidligere frem i år. Ligesom bøgen også er tidligere på den. Hvert år er det en særlig oplevelse at tage de første slag og se lebladet skære sig gennem det saftige grønne. I begyndelsen er man ked af det overgreb på naturen man er i færd med, men hurtig kobler kroppens rytmiske arbejde hjernen fra, og der resterer bare ren og skær følelse af velvære.

Udover som moderne meditation, anvendes leslåning også til naturpleje. Modsat maskiner, skaber leslåning lys og luft til sårbare planter. Metoden kunne også med fordel være mere almindelig i private haver, men de fleste af os foretrækker desværre stadig havetraktor-meditationen.

Det afslåede lader vi tørre lidt, inden det bruges som jorddække eller kommes på komposten. Og i år skal vi huske at få skåret græsset, inden det skyder i blomst. Sidste år lagde vi det afslåede græs ud på nogle bede som afdække, for at holde på fugtigheden under den strenge tørkeperiode. Med det resultat at bedene nu ligner en græsplæne!

2 kommentarer:

Tim Skovrup sagde ...

Det er sgu' fedt at se, at i bruger le :) :) - Det er godt nok mange år siden at jeg brugt min da jeg skulle lave grønt til mine kaniner

Vild med have sagde ...

Åh, ja kaninerne. Jeg har også plukket meget grønt til kaninerne i sin tid. Men det var med rigtig håndkraft.