1. maj 2011

Indianerbed.


Idéen går ud på at dyrke majs, bønner og agurk i samme bed.
Majs skal fungere som klatrestativ for bønnerne og agurkerne skal sørge for bunddække og deraf mindre fordampning. Hvis det skal være helt efter bogen, skal man starte med at grave lidt jord af, så planterne vokser nede i en fordybning. Lige der har jeg tænkt mig at vælge den lette løsning = ingen gravning.
Her er de sorter jeg har valgt til mit indianerbed.
agurk: beit alpha, burpless tasty green F1,
bønne: feiton preto
majs: røde, blå og forskellige gule majsGrow like indians

.The idea is to grow corn, beans and cucumber together.

6 kommentarer:

Grønsagshaven sagde ...

Om du lægger en 20 - 30 barkflis og så planter i det, bliver agurken meget glad.
Den tørre ikke ud, den får det varmt og godt og frugterne ligger trygt og godt oven på, uden at blive ædt af smådyr og råd og svamp.

Rikke sagde ...

Det lyder rigtig spændende. Jeg forsøgte mig sidste år med bønner og majs. Jeg fik "opskriften" af mine makedonske naboer. Desværre blev resultatet ikke så imponerende. Bønnerne blev ikke til så meget, og hele majs-bedet blev filtret ind i bønnestager. Som bunddække såede jeg blodkløver og honningurt. Det kom kun en smule op, og dækkede ikke jorden godt nok til vinter.

I år forsøger jeg mig med solsikker imellem mine majs. Jeg håber at majsene vil læ for solsikkerne. Jeg sår nok et bunddække senere, men jeg vil lige overvejer din idé med agurker. Det lyder faktisk rigtig spændende.

www.havenr18.blogspot.com

Didde sagde ...

Spændende projekt, sidste år plantede jeg græskar mellem mine majs, det virkede også ret godt. JEg startede med et godt lag hestemøg, så de krævende planter havde noget at leve af.

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Smart! Den ide napper jeg og efteraber, men nøjes nok med majs og agurker. Et skridt ad gangen. Forestiller mig, at det kræver meget omhu at få bønnerne til at klatre i god ro og orden på majsen og det er ikke lige mig p.t.

Ha´en god uge

Vild med have sagde ...

Dejligt at høre fra jer som har eller vil prøve det.
Hvis det ikke lykkes i første omgang kan det jo skyldes så mange ting, ikke nødvendigvis at idéen er dårlig.
Jeg har valgt en bønne som klatrer, men ikke bliver særlig høj. Jeg tænker at majsen skal have en vis størrelse inden bønnerne kommer til.
Det lyder som en god ide med barkflis. Forsvinder det igen, eller?
Er tanken med majs og solsikker at du ikke behøver at binde solsikkerne op? Det vil i hvert fald komme til at se flot ud.

Grønsagshaven sagde ...

nej flisen forsvinder ikke af sig selv, men den er god at lægge over til rododendronerne, de betaler rigtig godt for den.
Men det skal være nåletræsbarkflis, ikke træflis.