21. maj 2011

Månedens spiseligt fra haven

Da jeg satte mig for at skrive dette indlæg, opdagede jeg at Politiken netop i dag har en artikel om hvor sunde og gode grønne asparges er. De består af ca 90 % vand (dvs. kaloriefattige), indeholder mange fibre (dvs. gode for fordøjelsen), indeholder bl.a. meget andet B- og C-vitaminer (dvs. styrker immunforsvaret).


Det er en staude, den kommer igen og igen. Indsatsen fra haveejerens side begrænser sig til lugning, plukning og nydning.
Lige det med lugningen kan godt være lidt besværligt. Det kan være svært at komme til med hakkejernet mellem de tætte skud. Men - hvis haveejeren kan leve med lidt græs og ukrudt kan aspargesen også.Lige nu kan vi hente store mængder af grønne asparges ind i køkkenet. Der findes et væld af opskrifter, men selvom vi spiser dem næsten daglig i maj og juni er vi stadig ikke trætte af den helt enkle tilberedning. Skåret i stykker og wokket i olivenolie. Evt. med hvidløg/chili/ingefær. Så kan det næsten ikke blive sundere.

What we eat from the garden this month.

2 kommentarer:

Rikke sagde ...

Hvor ser det godt ud! Jeg har sået asparges til et bed, som skal etableres til næste år. Jeg glæder mig til at kunne gøre dig kunsten efter.

Susanne sagde ...

Mums det ser godt ud. Det må være rigtig dejligt, at kunne hente egne friske asparges fra haven og så hver dag :-)