26. okt. 2012

Så er det nu inden det bliver alt for koldt om fingrene

Et svært valg.
Øvelsen består i at nedbringe antallet af hvidløgssorter. Mangfoldighed er godt men det skal også give mening og det er simpelthen alt for bøvlet at holde styr på 18 (!) sorter. I køkkenet kan vi faktisk heller ikke skelne og huske forskel på så mange.
Så hvilke skal vælges fra?
Det skal ikke være Transylvanien, Alexander Tjetanov, Estisk Rød eller DR Friland for de har alle givet store løg og jeg vil jo stadig gerne deltage i Frøsamlernes konkurrence om det største løg. Det skal ikke være Vigor, selvom det er lille for Kirsten vandt med Vigor i år, så det har potentiale. Det skal ikke være Messidor for den har vi lige haft i køkkenet og den var meget lækker og med en fin lysegrøn farve indeni. Så er der et par stykker med affektionsværdi. En har jeg fået af min søster, en har jeg købt på en rejse.
Osv osv. Men det skal nok lykkes.

Jeg har lagt et eksemplar af hvert hvidløg op på marmorpladen, så nu skal jeg bare have valgt, og i morgen bliver de lagt i jorden.

Garlic.

It's high time to plant them before it gets too cold.

3 kommentarer:

Søren Holt sagde ...

Ak ja, det er et svært valg. Jeg har selv været igennem den samme proces. Nogle valgte jeg simpelthen fra, fordi jeg ved jeg kan skaffe dem igen, ikke fordi der er noget galt med dem. Andre fordi de i min have fuldstændig ligner nogle af de klassiske sorter, der er lette at skaffe, eller som jeg også har. Det lykkedes mig faktisk at skære ned på antallet i år, men jeg tør ikke gøre tallet op endnu, for så kunne samleren i mig fristes til alligevel at lægge en sort mere.

Susanne Rydeng sagde ...

En dag når jeg sikkert også så vidt.Lige nu er jeg i den anden ende af processen.Jeg er lige begyndt og skal finde plads til flere og flere sorter hvert år:-) I år skal jeg oven i købet finde plads til en del nye topløg som jeg fik af dig,Søren, på Frøsamlernes årsmøde. Jeg glæder mig allerede:-)

Vild med have sagde ...

Sådan har vi så mange glæder.