4. dec. 2012

December ifølge Karel Capek

Jeg citerer fra december-kapitlet.
"Gartneren overvintrer selv under glas i et opvarmet rum, begravet til halsen - ikke i gødning eller kvas - men i prislister og prospekter, bøger og brochurer,..."
"Så kaster gartner-mennesket sig over noget andet, en sofa, en divan eller chaiselong, og forsøger sig med naturens vintersøvn. En halv time efter farer han op fra sin horizontale stilling, inspireret af en ny tanke. Urtepotterne! Det er jo muligt at dyrke blomster i urtepotter!"
Således har vi været i lunt selskab med Karel Capek i et år. Udover et kapitel for hver måned, indeholder bogen også 12 kapitler om alskens emner indenfor havedyrkningens kunst.

December according to Karel Capek

In december the garden owner goes into hibernation but suddenly he wakes up remembering that you may grow flowers in containers.


4 kommentarer:

Fru Friis sagde ...

Endnu engang TAK fordi du har delt hr. Capek med os det sidste år. Han er et dejligt havemenneske. Jeg skynder mig hver gang ind på din blog når jeg ser tegningen og nyder hvert et indlæg.

Jeg kigger stadig efter bogen i diverse genbrugsbikse og af og til i en antikvariat. Tror på den dukker op i 2013 ;o)

Haveknus fra fru friis :o) ingiclt

Vild med have sagde ...

Jeg tror også på at den dukker op i 2013. Det den gøre.

Anonym sagde ...

Hej Merete.
Det er nogle smukke fotos du deler.
Tak for det.
Har netop købt Karel Capek´s ´Et år i min have´ i et antikvariat, og kan i den forbindelse sige at bl.a. Corsaren, Mandoesantik, Ebeltoftantik, og Bogbasen også ligger inde med denne bog. Priserne er overkommelige.
Mvh, Iris.

Vild med have sagde ...

Håber at du læser dette, fru Friis.