17. jul. 2015

De er svære de der fennikel

Det er snart nogen år siden fennikel er lykkedes rigtig. Altså fået de buttede opsvulmede knolde. De bliver mere lange og tynde. Det er nok et spørgsmål om tilstrækkelig varme og vand.
Men smagen er jo den samme. Her har jeg lavet ovnbagt fennikel med persillepesto. Masser af persille, græskarkerner, revet parmesan, olivenolie, citronsaft.


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har lige læst dit indlæg som gæsteblogger hos Havefolket og er dybt forundret over, at din blog er fløjet under min radar, for hold da op her er meget at komme efter! Både smukke billeder og interessante tekster. Når jeg får bedre tid i aften skal jeg studere nærmere. I mellemtiden leverer jeg som tak for meget godt i vente en opskrift på fennikel- og appelsinsalat, som du måske ikke kender:

Skær fennikelknolde meget tyndt ud på den høje led og skær appelsiner ud i tynde skiver (eller fileter dem, hvis tid og tålmodighed haves). Arranger f-skiverne i en krans langs kanten af et rundt fad og a-skiverne/filetterne i en bunke på midten. Garner med nogle få papirtynde skiver rødløg og sorte oliven (ikke dem, der er farvet med kunstig farve, hvad de fleste på markedet er!) Hæld olivenolie over og server ved stuetemperatur. Salaten tåler ikke opbevaring køleskab, da appelsinerne vil afgive for meget saft.

Denne opskrift, som er en af mine livretter, serverer jeg af og til som et fuldendt salat/dessertpunktum på en god middag.
Den stammer fra Lorenza de Medicis bog 'A Passion for Fruit', som på dansk bærer titlen 'Himmelske Frugter'

Mange tak for alt det, du deler på din blog
og velbekomme
Jytte
www.danishknitdesign.com

Vild med have sagde ...

Hej Jytte. Tak for din kommentar. Glad for at høre at du finder inspiration på min blog. Jeg vidste godt at appelsin og fennikel klæder hinanden, men jeg har aldrig prøvet det. Det lyder meget lækkert også med løg og gode oliven på toppen. Har fluks bestilt Himmelske Frugter på bibliotek.dk