23. jul. 2017

Vi har guldstøv i haven

Det er sjovt at man kan have noget i haven i årevis, synes at det er helt almindeligt og bruge det hver dag i sæsonen uden noget særligt postyr.

Det er vild fennikel jeg tænker på. Så hører jeg pludselig at fennikelpollen er noget af det fineste og dyreste krydderi der findes. Nå, men det spiser vi til aften hver dag.

Smagen er anis-lakrids-agtig ligesom frø og blade af fennikel men meget mere fin og elegant.
Oveni kommer så at planterne er fuldstændig selvkørende. Kæmpestore og kommer trofast år efter år.


2 kommentarer:

Henrik Mikaelsen Havehjernen sagde ...

Ja, der kan man bare se! Bruger du også resten af planten?

Vild med have sagde ...

Om foråret bruger vi de små friske skud. Snitter dem fint og putter dem i salat. De kan også tilberedes hvis man har nok af dem. Bladene og frøene bruger vi i ny og næ, men de er ikke helt indarbejdet i køkkenet.