15. jun. 2008
Ramsløg. Allium ursinum.
Nej, det er ikke en eksotisk grønsag importeret med fly fra Thailand. Det er såmænd bare ramsløg fra haven. Rødder og top skæres af, dampes i vand og overhældes med en olie/eddike/fløde dressing.
Ingredienser til ramsløgkapers.
Man plukker de små frø af og lægger dem i salt i forholdet 5-1 i ca en uge. Herefter skal de overhældes med balsamisk æbleeddike. Nu skal de foreløbig stå på køl i en uge, og den uge kan jeg jo passende bruge til at tænke over hvad man bruger kapers til ud over Kylling med citron og kapers og Spaghetti alla puttanesca.
Kilder: René Redzepi, Claus Meyer: Noma, nordisk mad.
Anemette Olesen: Lægeplanter i natur og have.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Hej
Jeg så lige dit indlæg om ramsløg.
Jeg har siden jeg boede i århus og havde adgang til ramsløg i skoven ned mod vandet, haft lyst til selv at dyrke ramsløg - kan du mon overtales til at afgive et par stykker???
Hilsen Vibeke
Hej, hvis du bor i København, kunne du jo gå en tur i Søndermarken - der er ramsløg nok til alle.
med venlig hilsen, Jørgen
Send en kommentar