11. nov. 2009

Æblepålæg.



Jeg har plukket æbler i massevis og stablet kasser ovenpå hinanden. Og hvad ser jeg så, da jeg kommer ud efter nogle dage med regn og blæst. Jorden er dækket af æbler. Hovedingrediensen i denne chutney er netop Belle de Boskoop som ligger her på jorden.



Jeg har selvfølgelig ændret opskriften. Min version ser sådan ud.
450 gr æbler (renset vægt) renses og snittes meget fint. Svitses i olivenolie sammen med 1 spsk karry. Når æblerne er møre moses de på en eller anden måde. Jeg brugte stavblender. Tilsættes revet skal af en citron, så meget revet ingefær som man synes, 1 stort fed finthakket hvidløg, 2 spsk honning. Koger til alle krydderier er godt fordelt. Afkøles, og smages til med salt efter en time.



Ifølge opskriften bruges chutneyen som tilbehør til fiske-, kød- eller grønsagsretter. Jeg synes også at det er et fint pålæg.
Kan anbefales til alle som gerne vil have et vegetarisk pålæg og som ikke har noget imod at det bliver opvarmet.

Ingen kommentarer: