5. apr. 2010

Hvor er det godt at have skvalderkål i haven.



Der er undervurderede/oversete delikatesser lige uden for døren helt uden indsats fra vores side.
Det er f.eks. skvalderkål, Aegopodium podagraria.
En vildstaude med tæppedannende vækst. Den stammer fra løvskove i Central- og Østeuropa. Blev tidligere anset som virksom mod gigt, heraf navnet podagraria.
Den er et frygtet ukrudt, men den har faktisk også gode sider. Den er smuk i staudebedet når den blomstrer, den er smuk og anvendelig i buketter og så smager den dejligt i salatskålen.



Og - der er faktisk stauder som kan hamle op med den. Dem kan man jo prøve at plante hvis man synes at det bliver for meget af det gode.
Skvalderkål er derude det meste af året men det er nu om foråret hvor vi har mest brug for den at den er mest frisk og saftig.




How nice to have ground-elder in the garden.

Introduced into Northern Europe by monks. Invasive, but also very delisious in the salad bowl when picked from February until May.

Ingen kommentarer: