20. jun. 2011

Indianerbedet er sat i gang


Så er alle planter på plads i indianerbedet. Det er et lille bed med ti majs, to agurker og seks bønneplanter. Alle planter er forspiret og plantet ud. Først majsen for en måned siden, så agurkerne og til sidst bønnerne. Lige nu ser de ikke ud af meget men jeg håber at de med tiden vil danne et frodigt vildnis, og at planterne har den rette størrelse i forhold til hinanden så ikke nogen overvokser andre.

Grow like indians

7 kommentarer:

Landliggeren sagde ...

Jeg har lavet et indianerbed light med majs og bønner. Det står ret tæt, så jeg var nervøs for om agurkerne kunne få noget lys overhovedet. De står derfor et andet sted. Glæder mig til at udveksle erfaringer. Ærgerligt, at du ikke kan komme d.10.september.

Bedste havehilsner
Birgitte

Vild med have sagde ...

Med hensyn til 10. september er jeg også ret ærgerlig, så jeg arbejder på to fronter. Dels prøve at bytte mig til en fridag dels sende en repræsentant.

Signe sagde ...

Jeg er spændt på at se, hvordan det kommer til at fungere. Du må endelig vise flere billeder efterhånden som det vokser til.

Orla sagde ...

Hej Merete.

Spændende med dit indianerbed. Håber vi kan følge det på bloggen.

Med venlig hilsen

Orla

Vild med have sagde ...

Det gode ved at fotografere i haven med f.eks. 2 ugers interval er, at man virkelig kan se at planterne vokser. Når man tilser bedene hver dag er det som om der intet sker. Jeg vil bringe fotos løbende.

Achillea sagde ...

Indianerbed - det har jeg aldrig hørt om, men det lyder skønt :) Hvad går det ud på?

Vild med have sagde ...

Idéen i et indianerbed er at tre forskellige planter vokser sammen og støtter og hjælper hinanden.
Majs sørger for klatrestativ til bønner. Bønner sørger for kvælstof til sine naboer og agurk sørger for bunddække, altså holder på fugtigheden.
Lige nu i mit bed ser det ud til at bønnerne er lidt bagud i voksekapløbet, men det skal nok gå.