2. maj 2019

Nine star perennial, nyt til permahaven


En flerårig blomkål, lyder det ikke godt? Det er nok nærmere en broccoli for den laver små skud ligesom en vinterbroccoli. De er dog ligesom lidt ‘uldne’. Mere som blomkål end broccoli. 


Der er det flerårige som jeg synes er særlig interessant. Det, at den ikke skal sås forfra hvert år. Den blev plantet sidste forsommer, så nu bliver det spændende om den lever videre efter høst. Jeg har læst mig til at det er vigtigt for dens overlevelse at den ikke blomstrer. Det er altså vigtigt at høste alle skud. 


Jeg har også et forsøg med at stiklingeformere den. Dels som back-up, dels for at få flere planter.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Mine Nine star perennials har givet enkelte 10 cm. store faste hoveder plus et hav af små. Virkelig en god "madplante" på denne årstid. Jeg er meget begejstret. Det lyder logisk, at den ikke må blomstre, hvis den skal være flerårig. På den anden side blomstrer min flerårige kål Daubenton hvert år - og lever fint på 5. år. Man fristes til at afprøve det?

Vild med have sagde ...

Her havde 9* også et enkelt stort midterskud, men ikke så stort som 10 cm. Måske det kommer til næste år.
Mine daubentoner ser ud til at ville blomstre helt vildt, så jeg er glad for at høre at det ikke er noget problem. Det vil være ret svært at få alle blomsterne væk.