31. okt. 2023

At visne glad som dit gule blad

Haven set fra maskinrummet


Så er det tid til at rive blade sammen igen. De første læs er allerede på plads i bunken, men nu mens regnen siler ned, er der tid til at genopfriske tanker om blade og efterår.  

"at visne glad" er noget vi skal lære sagde Oehlenschläger. Det er ikke noget vi bare kan. Det skal bladene lære os. Bladene gør det bare. En og en daler de ned på jorden, glad og frodig, og lægger, eller ligger, sig til rette et bestemt sted. Bare tanken om hvor mange blade der findes i verden, overvælder mig. Og der er ikke to, der er ens. 

I næste øjeblik hvirvler vinden tyve, tredive stykker op og giver dem en ny bestemt plads. Andre end Oehlenschläger har gjort opmærksom på at vi kan lære af bladene. Nogen har sagt at hvis vi søger indsigt om os selv, så kan vi se på hvordan bladene ligger på fortovet eller på græsplanen. Lige meget hvor man kigger hen og uanset tidspunkt og udsnit, befinder hvert blad sig på det rigtige sted. Netop for dette blad. At bytte om på to blade vil være en utilbørlig handling!......

Se nu stilner regnen, og jeg kan fortsætte med at rive sammen, så der kan komme dejlig såjord ud af det om ikke så længe. "et bedre forår kommer."

Ingen kommentarer: