15. jun. 2008

Melon. Cucumis melo.


Jeg har fået melonfrø fra Frøsamlerne via Søren. Det er ikke en sort men en grex, dvs. krydsninger mellem et stort antal sorter som hver især er tilpassede nordlige forhold. det er så meningen at vi skal arbejde videre med at udvælge de meloner som er bedst egnede til dyrkning på friland. Jeg er meget spændt på projektet. Jeg ser allerede for mig kassevis af lækre, duftende meloner.
Søren har sendt mange frø, så den ene halvdel gemmer jeg til næste år. Den anden halvdel blev sået 1. maj, enkeltvis i plastikpotter.

Mine meloner spirede meget fint og voksede utroligt hurtigt. I løbet af en måned har de allerede mange blade og ansatser til udløbere. De blev sået indendørs og sat i drivhus så snart vejret var til det. I det hele taget blev de passet som små babyer og båret ud og ind hver dag.


I mellemtiden har jeg gjort et bed klar med hestegødning.


2. juni synes jeg at tiden er inde til udplantning. Det er ganske vist lidt tidligere end Sørens anbefaling, men jeg synes at vejret er så varmt og stabilt at jeg forsøger det. I begyndelsen får de beskyttelse af fiberdug. Mellem melonerne har jeg plantet Guldvalmue, eschscholzia california og Spejlæg, limnanthes douglasii udfra en idé´om at blomsterne vil tiltrække insekter som vil bestøve melonerne.
Ja, så er det bare at vente på at høste frugterne. Og så selvfølgelig gå en tur med vandkanden når der er behov for det.


Den første melonblomst (han) allerede et par dage efter udplantning.


13. juni. Et kig ind i tunnelen.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Tillykke med din blog Merete. Den er allerede flot, både i tekst og billeder. Jeg glæder mig til at følge den.
Søren.