26. jun. 2010

Syldetøj.Nå nej, jeg mener hyltetøj, altså hyldesyltetøj.Det her er en meget rustik ting. Utrolig lækkert på f. eks et ostebord eller i en rugbrødssandwich med gedeost. Hvis man kan lide noget som smager stærkt og surt.Jeg har lavet det på slump. En masse hyldeblomster omhyggelig fraklippet alle stilke og frasorteret smådyr, revet skal fra en citron og frugtkødet i tynde skiver, frasorteret kerner. Ja, et værre sorterearbejde. 1 dl vand og så meget sukker som man synes.
Finthakket vanillestang. Så meget som man synes. (Det er de sorte pletter.)
Jeg gav det en gang med stavblenderen fordi der var lidt rigeligt med citronhinder.Jambucus.

No, I mean jam of sambucus.

4 kommentarer:

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Jeg plejer at lave det af kvaset fra hyldeblomstsaften. Lige så meget sukker som kvas målt i gram/kilo. Citrusfrugterne skærer jeg ud, men stavblender er da en god ide! Vanillestangen tilføjer jeg da også helt klart i år!

Vild med have sagde ...

Det plejer jeg faktisk også. Men så skal man klippe lidt mere omhyggeligt end man normalt ville gøre til saft, skal man ikke?
Det havde jeg ikke lige tålmodighed til. Og kunne heller ikke vente til kvaset var siet fra.
Det er helt klart nemmere at skære citronerne ud som du gør. Under alle omstændigheder så smager det vidunderligt.

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Jo, der skal helst ikke tykke stængler med, så man bliver nødt til at klippe mere omhyggeligt. Og, jeg vil give dig ret. Smagen er helt klart det hele værd - lige meget, hvordan man griber det an.

Vild med have sagde ...

Jeg har siet hyldesaft i dag og jeg kan godt se at det er mere økonomisk, på flere måder, at bruge kvaset til sylt i stedet for at kassere det.